Ik wil graag in de Bommelerwaard blijven wonen.

Auteur Platform 28-01-2020
810 keer bekeken 28 reacties

Op deze pagina kunt u reageren op verschillende stellingen die ook tijdens onze straatgesprekken worden besproken in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. U kunt de stellingen waarderen aan de hand van sterren, waarbij 1 ster helemaal oneens is en 5 sterren helemaal eens. Door op een stelling te klikken kunt u ook reageren op een stelling. We horen graag uw mening.

Waardeer aan de hand van de sterren of u het eens of oneens bent met deze stelling en reageer hier!

Uw reactie wordt hieronder geplaatst.

Afbeeldingen

Waarderen

4.5 (97 waarderingen)

Reageren

Twitter

28  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
OpenbaarVervoer 19-02-20 om 15:45

Vanuit de kleine kernen Well, Ammerzoden, Hedel is het OV naar de stad echt bagger. 1x Per uur een bus, in de vakanties vaak geen bussen. Mensen zonder auto hebben echt een probleem hier.

M 12-02-20 om 20:42

Het is de laatste jaren voller drukker en luidruchtiger geworden
Meer verkeer, opstoppingen bij eierrotonde, zijn dagelijkse verschijningen
Wat doet dat met de luchtkwaliteit. Wordt die wel eens gemeten
Zwerfafval, dumpen etc.

Elise 09-02-20 om 14:48

Ik vind het van heel groot belang dat de Poorterij met theater en filmvertoningen in stand blijft. En dat Cinemaarten behouden blijft. Een stad of dorp kan niet zonder cultuur voor zijn inwoners.

Kees van der Koppel 09-02-20 om 13:58

Mijn gedachtegoed is zo dat het drukke verkeer ontlast kan worden om van de tolbrug Tiel doorgetrokken wordt naar Brabant met een brug over de maas ,want 60 % van het verkeer is gericht naar Brabant en tevens kunnen er de ponten van de maas ook weg !!

Remko 04-02-20 om 14:22

Wij wonen met zeer veel plezier in het centrum van Zaltbommel. Mooi pittoresk oud stadje. Fijn dat het Verieupark/stadswallen wat is opgeknapt. Diverse Horeca. Wij bezoeken de Poorterij regelmatig, o.a. voor de filmclub Cinemaarten. Een theater/multifunctioneel centrum zoals de Poorterij is een grote meerwaarde voor een provinciestadje! Poorterij is wat verouderd, maar beter dan niets! Ook overige activiteiten Kunst & Cultuur zijn een echte plus! Er wordt in Zaltbommel ook redelijk wat aan kunst ondernomen (Kunst & Kiezel en Klei, Kunstroute BKR, Cultuurfestival Bommelerwaard, Kunstrondje, Markt 2, etc). Andere aanrader is de stadswandeling met als thema de 'gootspoken'. Diverse horeca gelegenheden, voor ieder wat wils! Winkelcentrum en de markt hebben het wat zwaar, net als in de rest van Nederland. Diverse festivalletjes en activiteiten. Scholen in de buurt, sporthal en diverse (sport-)verenigingen. Het kan natuurlijk altijd beter, maar Zaltbommel, wij houden er van! En we gaan voorlopig nog niet weg!

anoniem 03-02-20 om 20:49

Het plezier van het hier wonen komt ook door de vele culturele activiteiten in Zaltbommel en omgeving. Van groot belang vinden wij ook dat de Poorterij met theater en filmvertoningen in stand blijft.

Christa 03-02-20 om 13:28

Ik woon in één van de kleine kernen. Als de voorzieningen op peil blijven t.z.t., dan blijven we er wel wonen. Ik denk echter dat we dan toch een grotere woonplaats gaan kiezen, juist vanwege de bereikbaarheid van winkels en vertier.

Wil 03-02-20 om 12:47

Ik vind het cultuuraanbod m.n. in de Poorterij de afgelopen jaren wel behoorlijk verschraald. In de tijden van Jeanne Kers was dit uitgebreid en levendig. Helaas moeten we daarvoor nu in de auto stappen naar omliggende (grotere) plaatsen. Ook de zaal van de Poorterij zou wel eens een make-over kunnen gebruiken! de ontvangstruimte is inmiddels wel fijn opgeknapt! Ook activiteiten als die van filmgroep Cinemaarten worden door ons zeer gewaardeerd!

Aalders 02-02-20 om 21:49

Kunnen de helicopteroefeningen in andere delen van het land gehouden worden? We hebben er langzamerhand genoeg van, en de geluidsnormen worden hier al overschreden door alleen al het verkeer.

expectant 02-02-20 om 18:50

Ik ben al wat ouder en woon in Zaltbommel. Wil daar graag blijven en genieten van het park en de verdere omgeving langs de Waal. Zorgen echter om de bezetting in het centrum van de middenstand. Leegstand is niet altijd aantrekkelijk.
En het moet ook weer niet te groot worden met al die plannen voor 1 miljoen mensen die niets van doen hebben met ons mooi centrumstadje. Laat de Gemeente zich richten op ons en niet op die dagjesmensen. Je kan ze gewoon niet kwijt en ons stadje zal er echt niet van profiteren.

anoniem 02-02-20 om 16:05

Wij zouden graag hier blijven wonen, echter door vele (en hardrijdende) verkeer Haarstraat/Ammerzodenseweg en stankoverlast (luchting hallen) van bedrijven, is luchtkwaliteit niet goed en zijn er intussen astmatische klachten. Hoop dat hier iets aan gedaan wordt zodat ik gezond hier oud kan worden.

Anoniem 02-02-20 om 10:48

De Bommelerwaard kan een mooi gebied zijn, alleen de gemeente zaltbommel verkwanselt het de laatste jaren volledig. Alle ruimte tussen Zaltbommel en Brakel komt vol met kassen; niet erg aantrekkelijk voor de inwoners om tussen het glas te wonen. Daarbij komt het huisvestingsprobleem van de Polen die er werken er nog bij. Waarom steekt de gemeente hier geen stokje voor?

Anoniem 01-02-20 om 20:37

Geboren en getogen in het mooie stadje Zaltbommel. Hoop wel dat de leefbaarheid blijft zoals het nu is, met name rond het winkelbestand. Veel leegstand in het centrum, is wel een zorgpunt. Veiligheid ook van groot belang, met voldoende inzet van politie. Niet alleen voor inbraak, maar vooral ook van belang bij bemiddeling en zichtbaarheid op straat.

Drielkracht 01-02-20 om 20:02

Vooraf moet ook helder zijn of we in Maasdrielse met de tuinbouwgebieden in de aanvankelijk gedachte omvang wel verder moeten. De realisatie is de afgelopen jaren wel heel erg mager geweest. Wellicht een gedeelte van die gebieden inwisselen voor woningbouw, sportvoorzieningen of kleinschalige bedrijvigheid? In een nieuwe omgevingsvisie kan hieraan niet worden voorbijgegaan.

Drielkracht 01-02-20 om 19:22

De Bommelerwaard heeft in het Maasdrielse een groot verkeersprobleem. In de Omgevingsvisie zou goede ontsluiting in de toekomst van de zuidelijke Bommelerwaardse dorpskernen en bedrijventerrein De Geerden vertrekpunt moeten vormen. Deze ontsluiting kan bereikt worden door een duidelijke keuze te maken voor een midden-Bommelerwaardse route van Sluis Sint-Andries rechtstreeks naar Ammerzoden en de dorpskernen Kerkdriel, Velddriel, Hedel en Ammerzoden daaraan te koppelen.

Jeffrey m 01-02-20 om 18:50

Ja ik wil hier graag blijven wonen. Ik merk wel dat veiligheid hier een grote rol speelt. Het gevoel van veiligheid is de laatste jaren behoorlijk afgenomen. Ik hoop dat hier in de toekomst meer aandacht aan word besteed.

Anoniem 31-01-20 om 10:21

Mits de ondersteuning en zorg (WMO) bij het ouder worden, ook in het buitengebied, verbeterd, willen wij graag hier blijven wonen. Door slechte voorzieningen vanuit de WMO in Maasdriel, denken wij aan verhuizen naar Brabant.

Patrick 31-01-20 om 10:19

Dit is wat dubbel. Want wil iedereen, en de kinderen, hier blijven wonen, zijn er woningen nodig. En juist dat doet vaak afbreuk aan de kleine dorpen. Probeer daar niet groter te groeien en zorg voor woningen in landelijke stijl, omgeven door heel veel (openbaar / hoog en laag) groen.

Ake 31-01-20 om 7:44

Rustige groene omgeving met stad om de hoek

Verschoor 30-01-20 om 22:16

Wij zouden hier ook bij het ouder worden wel willen blijven wonen, maar daar hebben we wel onze zorgen over. Ons kleine dorp Poederoijen heeft veel te weinig mogelijkheden voor (de eigen) ouderen en (alleenstaande) jongeren (zoals kleinere woningen/appartementen) in de kern.

Maartje 30-01-20 om 18:41

Ik wil heel graag in de Bommelerwaard blijven wonen. Ik maak me alleen wel zorgen over een aantal ontwikkelingen die het woongenot doen afnemen, zoals:
- toename van dozen en het bijbehorende verkeer
- verkeersoverlast (herrie, uitlaatgassen, hardrijden) op de provinciale wegen
- onzorgvuldig beheer van bermen en sloten, waardoor de biodiversiteit afneemt
- verdwijnen van groen en natuur

Jan 30-01-20 om 16:41

Een mooie gemeente, zeker waard om te wonen. Helaas wordt de kernfunctie van Zaltbommel vernield door steeds meer toenemende parkeergelden die niet in verhouding staan tot het afnemende winkelaanbod. Als dat verdwijnt zal het "hart" van de gemeente steeds meer doodgaan. Gemeente, kom bij zinnen en zorg dat het winkelhart weer goedkoop toegankelijk komt om de teloorgang te stoppen.

Parkeren is niet de enige factor natuurlijk - maar wat wilt u met het winkelhart? Euro's verdienen of levendigheid?

Daniëlle 30-01-20 om 15:54

Het zal nog prettiger er zijn als de zone 30 (km/uur) ook over de Ammerstraat en Wellsedam in Ammerzoden zal gelden (dat is ook minder milieu vervuiling, toch?)

Anoniem 30-01-20 om 9:00

Ik woon hier erg prettig en rustig in Gameren.
Wij komen uit Geldermalsen, en wonen hier sinds juni vorig jaar.
De rust van dit dorp en willen wij meer drukte en horeca dan zijn we binnen no time in Zaltbommel.
Daarnaast is de afdeling van het WMO zeer begripvol en menselijk in de omgang.

Anoniem 30-01-20 om 8:40

Fijne omgeving om te wonen in het midden van het land

Frank 29-01-20 om 20:07

De Bommelerwaard is een prima mix tussen kernen en groen, vooral dit laatste moet zo blijven.

Els 28-01-20 om 16:31

Geboren en getogen in dit prachtige stadje aan de Waal.
Natuurlijk blijven we hier wonen, net als mijn ouders en grootouders!
Hoop daarom dat er nu eindelijk eens wordt ingezien door de gemeente dat we niet alle grond moeten verkwanselen aan grote bedrijven, die vanwege de A2 hier graag hun blokkendozen neerzetten. Mocht dat wel zo zijn dan zou als compensatie er een afspraak gemaakt kunnen worden, dat dit bedrijf een extra lap grond koopt, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en deze om te toveren als plantsoen/recreatiegebied voor de lokale bevolking van Zaltbommel en ook voor hun eigen personeelsleden.
Stukken groen die verdwijnen laten compenseren, zeker in deze tijd!

Anoniem 28-01-20 om 13:27

100% zeker maar graag wat minder overlast van polen en overlastgevende buitenlanders.
Werkende en nette buitenlanders geen enkel probleem

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen wijzigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies worden onder andere gebruikt voor het bijhouden van statistieken, het opslaan van voorkeuren, het optimaliseren van deze website, de integratie van social media en marketingdoeleinden. Lees meer over cookies en jouw privacy in ons cookieverklaring. Wij gebruiken de hieronder genoemde soorten cookies.


Deze cookies gebruiken we om de basisfuncties van deze website te kunnen laten draaien en om inzicht te krijgen in het gebruik. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en worden daarom altijd geplaatst.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Indien u deze toestaat, worden deze cookies gebruikt door aanbieders van externe content die op deze website kan worden getoond. In sommige gevallen gaat het daarbij om marketing- en/of tracking cookies, die het gedrag van bezoekers vastleggen en op basis daarvan gepersonaliseerde advertenties tonen op andere websites.